onsdag 4 februari 2009

Second hand-favoriterna i Stockholm!

Vad fan, man kan ju inte gärna deklarera sig drottning över något och sedan inte följa upp det med att visa exakt vilken jävla koll man har. Så här är min lista över mina second hand favoriter i Stockholm när det kommer till kläder. Den kommer att utvecklas med tiden, men so far:

Lisa Larsson
, Bondegatan.
God damn it, inget slår riktigt Lisa. Hon har ett ögonmått som få, hon bara kollar på en och ba "du är en 44, eller hur? Då passar den där inte dig". Hon sätter dessutom bra och motiverade priser på sina kläder och är en killer på att bedöma när de är ifrån.

Old Touch, Upplandsgatan
Birgitta som har butiken har förutom grymt snygg stil själv även näsa för att ta in mycket fina svarta klänningar i hyfsat stora storlekar och fina sorgsmycken. Har även en extensiv samling gamla fina knappar och en hel del gamal spets/applikationer.

Second Hand ZAK, Upplandsgatan
Bra ställe för att hitta fina läderväskor och skor till bra priser.

Judits, Hornsgatan
Bra blandning av kläder på alla möjliga nivår: Här en Lanvin, där en Acne, här en Gunilla Pontén, där en Moschino, också lite H&M, Zara och Tiger. Alltid superbra skick på kläderna, priserna känns alltid motiverade och realistiska. Mycket bra utbud av skinnväskor till varierande priser men alltid bra skick och kvalitet.

Herr Judit, Hornsgatan
Roligt och varierat utbud av herrkläder, lätt Stockholms bästa second hand-butik för killar. Kolla dessuotm in Christians blogg i länklistan!

Beyond Retro, Åsögatan & Souk-gallerian
Ibland väldigt dyrt för skitkvalitet, ibland sjukt prisvärt, men oftast intressant och roligt. Mycket bra väskor på Souk. Man hittar dock sällan skor i stl 41 trots ett massivt utbud.

Emmaus, Götgatan
Det finns två Emmaus på Götgatan. Eller tre faktiskt. En med barnkläder, en liten och trendig och omotiverat dyr (glöm att jag köper second hand-kappor för 1800 spänn), och en stor full av tantiga kläder och diverse pryttlar. Den sista är min favorit. Hit irrar sig saker som personalen i trendhålet inte fattar är fina dyrgripar (hallå, 30-tals klänning i drömskick, 180 spänn och så på 50% rea...) Alla kläder är rätt prisvärda, men de har mycket skräp att sålla igenom.

Myrorna:
- Götgatan: Favoriten. Mycket 80-talskläder.
- Hornsgatan: En hel del skräpkläder, men prisvärda klänningar när man hittar något.
- Adolf Fredriks Kyrkogata: Bra klädutbud men rätt dyrt. Rätt bra utbud av kavajer/kostymer på herrsidan. Mycket 60- & 70-tal.
- Ropsten: Myyyycket skräp bland kläderna och bara billig som genom en lyckträff bland damkläderna, men det är bättre på herrsidan. Riktigt bra utbud av frackar, kostymer och västar.
- Skärholmen: Helt ok, bra priser på herrsidan.

Mormors Skattkista, Bondegatan
En lite svårflörtad dam, men med bra kvalitet på sakerna. Öppnar 15 varje dag. Har en hel del fina smycken och kan, om man vet vad man letar efter och är beredd att komma tillbaka, leta fram saker man frågar efter på sitt lager.

Stadsmissionen:
-Skånegatan: Favoriten.
-Hantverkargatan: Näst-favoriten. Mycket gamla märkeskläder från Östermalmstanter.
-Hornsgatan: Mycket 60-70-tal bland kläderna, klent på herrsidan och känns ofta lite dyrt för den rådande kvalitén. Trendigt på ovanvåningen, tantigare på botten. Väldigt trevlig personal.

Humana, Odengatan
Ganska dyrt, mycket gamla Östermalms tanters märkeskläder. Och av någon anledning är stället ständigt packat med dirndl-klänningar och tillbehör: jackor, knäbyxor, blusar, samtliga i tysk stil med volanger, spetsar, benknappar, broderier och silverspännen. Det är som om Stockholms tyska ambassad ständigt donerar kläderna efter sina Oktoberfester dit.

Little Shop Of Fashion, St Eriksgatan
Känner att jag ahr lite kass koll på den här butiken. Den är inte dyr, men känns inte särskilt prisvärd heller, men det kanske bara är för att jag sällan hittar något där. Den brukar alltid kännas värd att gå in i, men jag har nog aldrig köpt något där.

Påkläderiet, Södermannagatan
Riktigt fin butik, inget skräp att plöja sig igenom för att komma till saktterna. Som hos Lisa, Judits och Old Touch är det rakt på godbitarna och hela butiken är full av tjusiga saker. Dessutom kan man hyra kläder av dem!

Antikt, Gammalt och Nytt, Mäster Samuelsgatan
Fina smycken, fina hattar. Alla nivåer av priser, från fyndlådor med 80-tals-örhängen till strasstiaror och antika silverkors.

SKO DIG, Hagagatan
Bara skor. Grym butik med bra priser och bra skick på skorna. Har flera favoriter därifrån som hållit i flera år för mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar