söndag 1 februari 2009

strumpbyxor för herrar.

Happ, så hetsade jag iväg till Åhléns i lördags för att närmast tvångsmässigt utnyttja de där 20% rabatt-kupongerna jag fått. Jag tänkte mig att den där "valfritt damplagg"-kupongen kunde ge mig ett par trosor eller strumpbyxor eller så.
Damplagg, stod det som sagt var på den, så jag letade fram ett par snygga strumpbyxor med söm bak från Vogue och knatade till kassan.
Det visar sig att kupongen inte gäller på strumpbyxorna.
"Är inte det här ett damplagg?" frågar jag förvånat.
"Nej", säger expediten.
Jag står där och gapar och känner mig som den största idioten på planeten för att jag varit heteronormativ nog att förutsätta att Åhléns väntar sig att bara kvinnor köper strumpbyxor. Idiot me!
"Är det kanske ett herrplagg då...?" undrar jag försynt och håller fram motsvarande kupong på valfritt herrplagg.
Nej, det är det inte, får jag veta. VAD FAN ÄR DET DÅ?! börjar jag smått undra och frågar kassörskan vem de då menar använder strumpbyxor...?
Jag får reda på att kupongen är fel formulerad. Den gäller på ett valfritt damplagg.
MEN, inte strumpor, strumpbyxor, sportkläder eller underkläder. Alltså varken trosa, bh, långkallingar, kortkallingar, underkjolar, nattlinnen, gördlar etc. Det måste vara konfektion. Och inte rea.
WTF? undrar man ju lite smått. Jävligt "valfritt".
Gud vilket sugigt jävla erbjudande! Är jävligt glad att jag skaffade NK-kort i fredags.

4 kommentarer:

 1. Om kupongen är felformulerad innebär det (enligt konsumentlagen) att det är ett misstag Åhlens får stå för. Har de alltså inte skrivit in exakt vad kupongen gäller eller inte gäller så gäller det som står på kupongen, if you catch my drift. Kort sagt, de körde med en fuling.

  SvaraRadera
 2. BTW, here's something you might fancy: http://cgi.ebay.com/ABSINTHE-T-SHIRT-ABSENTE-WOORMOOD-NEW-VICTORIAN-MEDIUM_W0QQitemZ260327219395QQihZ016QQcategoryZ155193QQtcZphotoQQcmdZViewItemQQ_trksidZp1742.m153.l1262

  SvaraRadera
 3. A: I know, jag gick till infon och frågade vart jag kunde klaga på att jag inte fick handla på den, men den gubben gick inte. Funderar på att vara en kärring och dra en kopia och skicka till Konsumentombudsmannen.

  SvaraRadera
 4. Gör't. Om inte annat så bara för att rätt ska vara rätt. Och så kan du ju få ett utslag som du kan hänvisa till nästa gång du handlar.

  Be om namnen på folk som gör sånt och hänvisa till en anmälan till konsumentombudsmannen. Brukar irritera kassapersonal som fan (iallafall mig). Och det är ju alltid roligt.

  SvaraRadera