tisdag 27 januari 2009

Fat camp goes berzerk, anyone?

So interesting.
Hela den här härliga härliga infekterade ätstörningsdebatten, I'm loving it!
Äntligen är det lite på agendan.
Det enda som är lite sugigt är kanske den här mellanstadiet-vibben man får när en del vuxna bloggerskor kallar en del betydligt yngre bloggerskor för "hycklande lilla skitgris" och andra vuxna bloggerskor som medgett att de inte äter för att ha den kropp de har tycker att det är hemskt att just DE blir anklagade för att sprida osunda ideal.
Ojojojojojoj.
Å andra sidan så inser man när man kommer över 25 att NEJ, folk blir fan aldrig "vuxna". Det är en sådan jävla myt. Här har jag gått sen jag var i alla fall 14 och tänkt att "på gymnasiet, då är folk inte idioter och svin!", men nej. Sedan tänkte jag att "efter gymnasiet, DÅ är folk inte svin!" men nej. Jag har gått runt så och satt ut milstolpar för när man hoppas ha hamnat i den åldersgrupp där folk inte beter sig som pubertala idioter hela tiden.
Sedan inser man att så är inte fallet.
Jag vet inte om jag vill säga " en gång en idiot, alltid en idiot", men lite så känns det ju.
IALLAFALL,
kul att så jävla många modebloggsbrudar hoppat på debatten. Kul att så många faktiskt konstaterar att man måste inte ha fullt utvecklad anorexi eller bulimi för att ha en ätstörning. Alltså för att ha ett fucked up förhållande till mat och kroppsbild.

Så nu när alla har konstaterat att det finns en vikthets och en smalhets och att det uppenbarligen sätter spår i tjejers självbilder, var göra?
Jag skulle älska att se ett upprop av något slag som påkallar kvällstidningarnas och specialbilagornas uppmärksamhet. Det här är tidningar som lever på de här bloggarna och och deras känsdisskap. Det är intervjuer hit och dit med Blondinbella och Fridén om ditt och datt. VeckoRevyn samlar alla modebloggare och boostar dem och tjänar på dem.
Samtidigt är väl kanske just kvällstidnignarna och VeckoRevyn ansvariga för 95 % av alla bantningshets i svensk producerad media idag. Det är löpsedlar med "så får du platt mage till midsommar!" och "gå ner 10 kg på 5 dagar!" och "Bikinidiet!" och gud vet all möjlig skit.
Kan vi inte fåse ett upprop från alla de stora svenska bloggerskorna och bloggarna som de här tidningarna tjänar pengar på som faktiskt sitter på mer makt än de kanske anar, där de t ex INTE MEDVERKAR I SAGDA SKITTIDNINGAR SÅ LÄNGE DE ÄR EN AV DE STÖRSTA GÖDARNA AV PROBLEMET. Skriv en debattartikel till fucking jävla DN eller nåt och säg att nu får det vara nog, man kan fan inte köpa en enda kvinnobilaga utan att få en diet slängd i huvudet. Det är alltid någon som vill berätta hur man ska äta för att få vilken kropp.
Gör något på riktigt, våga något, våga offra något, våga för fan visa lite konsekvens och klor och tänder. Vägra vara med i media som eldar på precis de här problemen, säga att nu får det fan bli mindre av det här, vi vill inte ha det, vi vill inte se det, ingen mår bra av det, vill man ha en jävla diet bör man gå till en dietist som kan ge vettiga tips istället för att hoppa på Banandieten. Säga att det är direkt ohälsosamt och att man vägrar vara ett an de kändisskapshungriga gässen som gärna lägger guldägg åt de här medierna så länge det ser ut så.

Det skulle jag vilja se.

Oj, nej, jag glömde, de är väldigt rädda om sitt kändisskap och sina freebee-bags.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar