måndag 26 januari 2009

stripper shoes

Köade på Zoe på Hornsgatan för att få prova lite rea-skor härom dagen och hade en något bisarr upplevelse. Tjejen framför mig langar upp typ fem olika par skor på disken och frågar efter dem i storlek 36-37. När kassörskan går för att leta efter dem slöstirrar jag på skorna och inser att samtliga är vad vi skulle kalla "strippskor". Vilket betyder pumps eller sandaletter med sanslöst hög klack, gärna stilett, och medrejäla platåer. För referenser se gärna bilder på Jodie Jordan, aka Katie Price, aka Katie André.
Samtliga av de här paren hade klack och platåer av genomskinlig plast och var av metallic eller lack. Strippskor-alarmet ylade högt i huvudet. Jag började fundera över varför hon behövde så rysligt många strippskor. Var hon månne strippa och ville bunkra inför sämre tider, passa på när det var rea?
Expediten kom tillbaka och hade lyckats utverka några av paren i den önskade storleken och fick kommentaren" vad bra, för en har 36 och en har 37 i skor". Aha, hon shoppar till hela strippklubben! Hon kanske är deras inspicient. Har strippklubbar inspicienter? Alla dessa frågor!
Sedan får allt sin förklaring.
Tjejen halar upp ett papper från Slitz och och kvitterar ut skorna för en plåtning.
Helt fel hade jag inte.
Och här är ett otroligt bra exempel på varför man inte ska handla precis alla sina kläder i en strippaffär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar