söndag 25 januari 2009

Mmm, the taste of idioti

Nej men vad KUL, Stureplan.se visar var det eilitstiska modeskåpet ska stå! Det är väl iofs inget nytt med det, men det blir ju som ett alternativt universum av elitism när de har en modepolis-grej där två tjejer knallar runt i mingeldjungeln och hissar eller dissar folk och postar bilderna på stureplan.se
Jag greppar inte enligt vilken devis de hissar eller dissar, om det är trendfaktorn som avgör eller bara om folk inte riktigt bär upp det de har på sig eller om det är helt subjektivt från skribenternas sida. Det kändes lite luddigt det hela.
Det allra märkligaste är att en av dem har hissat en tjej inrullad i en filt från Utecompagniet, (för uppenbarligen är man trendig bara man har en logga som kan relateras till Stureplan någonstans på kroppen) som "veckans inspiration" medan den andra dissat den makalösa kvinna i burleskgruppen Hootchy Kootchy Hussies som var uppklädd till Voodoodrottning på Hootchys temakväll på ämnet. Hon var liksom uppklädd för att showa. Omdömet? Diss, med motiveringen "man kan inte mixa och matcha stilar sådär". Men hon var ju inte ute efter att vara trendig, eller ragg- snygg, eller någonting som går att bedöma i en trendpoängsättning! Hon var ju en helt makalös Voodoodrottning!


PS. Jag vet att det här låter lite kattigt, men sa inte Karin Winther i en intervju i Metro för ett par år sedan att hon aaaaalltid går i mellankrigsmode? (vilket illustrerades av en bild på henne i total 50-tals utstyrsel). Här har vi henne ju i en tråk-tunika med stövlar som äter hennes ben och en blaffig Chanel-väska. Utstyrseln är naturligtvis hissad, inte dissad. Haha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar